Gevelbekleding

l

Gevelbekleding Specialist

Gevelbekleding is zowel om functionele als om esthetische redenen uiterst belangrijk. Hiervoor kan je terecht bij Dakwerken Lochristi. Verticale gevelbekleding is een filter, een fysieke begrenzing, het is een manier waarop het gebouw zich vermengt met de omgeving en het beïnvloedt de beleving die we krijgen van het gebouw. Afhankelijk van het geografische gebied, het gebruik, het klimaat, het ontwerp en het budget kunt u kiezen uit meerdere soorten gevelbekleding.

Metalen panelen, geperforeerde en geasfalteerde platen en metalen gaas om complete gevels te maken. En dan natuurlijke en gereconstitueerde steenafwerkingen, houten platen en gelamineerde transparante of ondoorzichtige kunststoflagen voor heldere en kleurrijke gevels.

Onze troeven

Het gieten van een betonvloer vraagt oog voor detail en vakmanschap. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij beton gieten voor de meest uiteenlopende doeleinden. Zoals altijd werken wij op basis van drie principes.

Lage Onderhoudskost
Lage Onderhoudskost

Een alternatief voordeel van het gebruik van bekleding is dat het ertoe leidt dat gebouwen onderhoudsarm zijn. Vergeleken met een geverfd oppervlak, vereist bekleding zeer weinig reiniging of reparatie. De meeste bekledingen hebben inderdaad niets meer nodig dan een regelmatige wasbeurt om ze er schoon en fris uit te laten zien.

Dit onderhoudsarme aspect geldt ongeacht het gebruikte materiaal. Zo wordt geëxtrudeerde aluminium bekleding vaak gebruikt voor luifels, gevels, daken en kolomafdekkingen vanwege de grotere stabiliteit en veerkracht. Deze kenmerken zorgen ervoor dat een gebouw wordt beschermd tegen het ergste dat de elementen ertegen kunnen werpen, terwijl er zeer weinig onderhoud nodig is.

De esthetische keuze
De esthetische keuze

Hoewel de belangrijkste redenen om gevelbekleding in een bouwproject toe te passen praktisch zijn, moet er ook rekening worden gehouden met een esthetisch aspect. Een op de juiste manier gekozen bekleding kan het algehele uiterlijk van een gebouw drastisch veranderen, de aantrekkingskracht veranderen en de marktwaarde aanzienlijk verhogen. Daarom bieden bekledingsfabrikanten een grote verscheidenheid aan stijlen en materialen. Granieten gevelbekleding kan bijvoorbeeld worden gekocht in verschillende kleuren en afwerkingen, van gepolijst tot ruw, afhankelijk van de voorkeur van de architect of bouwer.

Bescherming
Bescherming

Dus waarom bekleding gebruiken in een bouwproject? De belangrijkste reden om voor gevelbekleding te kiezen, is dat het een beschermingslaag aan een gebouw toevoegt. Bekleding verhoogt in feite de mechanische sterkte van elk gebouw, terwijl het bescherming biedt tegen een reeks elementen. Gebouwen met bekleding zijn beter bestand tegen scheuren veroorzaakt door temperatuur of klimaatverandering, wateropname, zonlicht en allerlei soorten vervuiling in vergelijking met niet-beklede constructies. Bekledingsoppervlakken kunnen ook bescherming bieden tegen regen, vochtigheid, schimmel en harde wind.

Gevelbekleding Diverse Mogelijkheden

Er worden veel verschillende materialen gebruikt voor gevelbekleding, zoals hout, kunststof, imitatiesteen of zelfs metaal. Metalen bekleding is meestal in de vorm van gegalvaniseerd staal of aluminium. Er zijn zoveel bekledingsmaterialen op de markt verkrijgbaar, maar aluminium composietpanelen zijn tegenwoordig het meest gebruikte bekledingsmateriaal. Dit komt door tal van redenen. Ze zijn duurzaam, lichtgewicht, eenvoudig te installeren, milieuvriendelijk en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tinten en texturen.

Een van de belangrijkste voordelen van buitenbekleding is dat het de gevel van het gebouw beschermt tegen allerlei soorten externe schade terwijl het weinig tot geen onderhoud vereist. Het hoeft niet regelmatig te worden gecontroleerd en dus bespaart het aanbrengen van een buitenbekleding u kostbare tijd en geld.

Baksteenmateriaal heeft een onbeperkte levensduur, is bestand tegen alle omgevingsinvloeden en behoeft geen onderhoud. Gebakken tegel is kleurvast, UV-bestendig en vervaagt niet. Het grote scala aan kleuren, formaten, oppervlakken en vormen van de baksteentegels in combinatie met de flexibiliteit in de onderbouw geven de architect en planner absolute vrijheid bij het ontwerpen en ontwikkelen van de gevel.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend