Platte Daken

l

Platte daken installateur nodig?

Ook voor platte daken kan je bij Dakwerken Lochristi terecht. Platte daken zijn meestal te vinden op commerciële gebouwen in plaats van op woongebouwen, maar dit betekent niet dat u geen plat dak op uw huis kunt laten bouwen. Bij het kiezen van een plat dak komen verschillende dingen kijken, zoals de materialen, het weer en het onderhoud. Hier zijn de voor- en nadelen van het bouwen van een plat dak op uw huis.

Waarom kiezen voor een plat dak

Er zijn veel mensen die de voorkeur geven aan een plat dak boven hellende daken of een pannendak. Hier zijn verschillende voordelen van het kiezen van een plat dak voor uw huis.

Eenvoudige Constructie
Eenvoudige Constructie

Het is gemakkelijk om een ​​plat dak te bouwen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw aannemers een probleem met het project tegenkomen.

Platte daken zijn duurzaam
Platte daken zijn duurzaam

Als duurzaamheid belangrijk voor u is, dan is een plat dak het juiste systeem voor u. Een plat dak is waterbestendig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over waterschade. Gebruik je een plat betonnen dak, dan gebruik je een daksysteem dat bestand is tegen harde wind. De kans op een uitval neemt af wanneer u kiest voor een plat dak op uw woning.

Reparaties zijn mogelijk
Reparaties zijn mogelijk

Als er een probleem is, is het repareren van het platte dak net zo eenvoudig als het bouwen ervan. De kosten voor het repareren of opnieuw coaten van een plat dak zijn betaalbaar in vergelijking met andere daksystemen. U kunt uw platte dak laten repareren zonder de bank te breken of uzelf veel stress op te leggen.

Waarom een plat dak?

Platte daken zijn tegenwoordig trendy en mensen zijn geobsedeerd door de voordelen die ze krijgen door deze op hun gebouwen te installeren. Er is een massale conversie van traditionele daken naar platte daken. Het is een symbool geworden van hoge kwaliteit in moderne gebouwen. Mensen weten echter niet precies het doel van platte daken.

Een plat dak is een bijna vlak dak dat bestaat uit een horizontale basis die op de voegen van het plafond is geïnstalleerd. Deze basis is bedekt met een waterdicht membraan. Ondanks de naam hebben de meeste platte daken een lichte helling om het water gemakkelijker af te voeren. De standaardhelling van het platte dak is nooit groter dan 10-15° ten opzichte van de horizontaal. Dit type dak wordt vaak geplaatst op kleine bijgebouwen, aanbouw, garages of carports.

Een van de grootste redenen waarom platte daken aan populariteit winnen, is vanwege hun betaalbaarheid. Deze daken houden de kosten van uitbreidingen laag, dus als u overweegt om op een later tijdstip een serre of een extra kamer op de bovenverdieping van uw huis toe te voegen, zal een plat dak veel goedkoper blijken te zijn dan een schuin dak. En afgezien van een lastige installatie, maakt het reparatieproces van schuine dakverlengingen ze duurder dan platte daken.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend