Hellende Daken

l

Hellend Dak

Dakwerken Lochristi is gespecialiseerd in hellende daken. Een hellend dak is een dak dat bestaat uit twee schuine delen die in het midden samenkomen, met aan weerszijden puntgevels. De helling van beide zijden van het dak is over het algemeen hetzelfde, hoewel ze om esthetische redenen soms onder verschillende hoeken kunnen worden geplaatst. Het is ook mogelijk om een ​​zogenaamd enkel hellend dak te maken, waarbij het hele dak bestaat uit één schuin geplaatst plat segment.

Deze manier van bouwen is over de hele wereld heel gebruikelijk; vraag bijna elk kind om een ​​tekening van een huis te maken, en hij of zij zal waarschijnlijk een constructie met een schuin dak schetsen.

Voordelen Hellend Dak

De hellingshoek varieert aanzienlijk, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de segmenten. In sommige regio’s wordt traditioneel gebouwd met een zeer diepe helling, zodat sneeuw zich niet op het dak kan ophopen. In andere gebieden kan de helling ondieper zijn, waarbij het dak net genoeg schuin staat om het water van het dak te laten weglopen. Naast klimaatproblemen, kunnen mensen zich ook zorgen maken over het uiterlijk van het dak, omdat de hoek van de helling het uiterlijk van het huis aanzienlijk kan veranderen.

WATERDRAINAGE
WATERDRAINAGE

Hellende daken zijn ook veel effectiever bij extreem weer, waaronder hevige regen en zware sneeuwval. Het dak leidt het water weg van het huis en laat weinig kans dat stilstaand water een huis boven het huis vindt. Als u op een plaats woont die vaak te lijden heeft onder extreme weersomstandigheden, is een schuin dak waarschijnlijk de beste optie om ervoor te zorgen dat u jarenlang gedekt bent.

DUURZAAM
DUURZAAM

Aannemers vinden dat hellende daken ook duurzamer zijn dan andere opties, omdat ze zijn gebouwd om sterkere omstandigheden te weerstaan. De meeste daken in het grootstedelijk gebied van Portland zijn hellende daken.

Esthetisch
Esthetisch

Een voordeel van een hellend dak is de traditionele esthetiek. Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan het schuine dak omdat het een meer huiselijke sfeer uitstraalt waardoor een woning meer aanvoelt als een plek om thuis te komen in plaats van alleen maar een plek om te verblijven.

Hellende daken Lochristi

Dakhelling is vooral bedoeld om regen en sneeuw af te laten lopen. Meestal geven gebieden waar veel sneeuw of regen valt de voorkeur aan het bouwen van daken met een steilere helling. Goed gebouwde daken zijn ontworpen om ophoping van water of opeenhoping van sneeuw te voorkomen, omdat deze na verloop van tijd schade aan het dak kunnen veroorzaken, van schimmel en lekken tot scheuren, of zelfs instorten.

Veel huizen zijn gebouwd met een steile helling omdat de schuine vormen aantrekkelijk zijn voor het oog. Het bouwen van een hoog hellend dak kost iets meer omdat de verticale hoek betekent dat de dakoverspanning langer is en er meer materialen nodig zijn om het te bouwen. Een dak met een hoge helling kan ook meer geschoolde arbeidskrachten vereisen om te bouwen en te onderhouden. Decoratieve toevoegingen zoals gevels of dakranden zullen meer kosten met zich meebrengen, maar deze dragen ook bij aan de interesse en charme van het dak.

Over het algemeen is het echter zo dat in gebieden met niet meer dan lichte sneeuw een redelijk laag hellend dak het werk doet en goed past bij populaire stijlen zoals boerderijwoningen en de meeste huizen in België. Sommige materialen zijn meer geschikt voor een lage helling, zoals metalen of betonnen dakbedekking, terwijl tegels en shingles, die gelaagd zijn om neerslag af te werpen, het beste werken op middelmatige tot hoge dakbedekking.

Hellende daken kunnen in verschillende stijlen worden geconstrueerd, geveltop, kruisgevel en schilddak zijn bijvoorbeeld enkele stijlen, merk op dat deze allemaal in verschillende mate hellen. Aan de andere kant hebben platte daken geen helling. Dit soort dakbedekkingssystemen zijn verkrijgbaar in enkellaagse, opgebouwde en gespoten polyurethaanschuimuitvoeringen.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend