Zinkwerken

Waarom zinkwerken laten uitvoeren

Zink is een populaire keuze voor dak- en buitenbekleding, gewaardeerd om zijn flexibiliteit en duurzame eigenschappen. Wij doen dit al jarenlang. De natuurlijke afwerkingen, kleuren en brede visuele aantrekkingskracht van zink kunnen worden aangepast aan elk ontwerp dat u in gedachten heeft, ongeacht de complexiteit van het project.

Of u nu een zinken dak, een hellend dak, wandbekleding plant of gewoon op zoek bent naar het ideale materiaal voor dakgoten of dakkapel, dan kan ons ervaren team u helpen verbluffende resultaten te behalen met dit zeer betrouwbare materiaal.

Met verschillende metalen dakbedekkingsopties op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke bij uw project passen en u de bescherming en uitstraling geven die u wilt. Metalen daken, waaronder koper, zink en staal, zijn geweldige dakbedekkingsmaterialen die u tientallen jaren bescherming bieden, weinig onderhoud vergen en schoonheid toevoegen aan uw huis. Zinken dakbedekking is een steeds populairder dakbedekkingsmateriaal vanwege zijn schoonheid en zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Zink wordt al meer dan 150 jaar op daken gebruikt en is de afgelopen decennia over de hele wereld een populaire optie geworden voor gebruik in architectonisch ontwerp.

Zinkwerken Voordelen

Zink en koper zijn robuuste en duurzame dakbedekkingsmaterialen, die meer dan honderd jaar meegaan.

Hun veelzijdigheid maakt ze ook een vaste favoriet voor hedendaagse daken, waar ze vaak worden gebruikt voor diverse daken, goten, regenpijpen, afdekkingen, taps toelopende platen en daken van drie graden of meer.

Duurzaam
Duurzaam

Zink heeft een levensverwachting van meer dan 80 jaar, waarbij fabrikanten materiaalgaranties op hun producten bieden.
Zink is zelfbeschermend omdat het zijn eigen beschermende laag vormt, patina genaamd. (Wanneer zink wordt blootgesteld aan het vocht en de koolstofdioxide die in onze atmosfeer aanwezig zijn, vormt zich een beschermende laag zinkcarbonaat op het oppervlak, waardoor het corrosieproces wordt verhinderd.)

Flexibel
Flexibel

Zink is een smeedbaar metaal en kan dus worden gevormd tot complexe en gebogen vormen, vandaar dat het populair is bij architecten.

Veel mogelijkheden
Veel mogelijkheden

Zink werkt goed met zowel hedendaagse als traditionele ontwerpen en is een populaire keuze voor zowel commerciële als residentiële projecten.

Zinkwerken Diverse Mogelijkheden

Net als bij elk ander soort dak, moet een zinken dak goed worden geïnstalleerd om problemen in de toekomst te voorkomen. Wanneer de achterkant van de panelen herhaaldelijk wordt blootgesteld aan water, kan corrosie optreden. Als bij de plaatsing gebruik wordt gemaakt van een niet-ademende kunststof onderlaag, kan er vocht tussen het dak en de dakbedekking komen te zitten. Dit resulteert uiteindelijk in schimmel en lekkage.

Zink wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke dakafwerkingen. Een deel hiervan is ook te danken aan het patinaproces, waarbij het dak daadwerkelijk van kleur zal veranderen. Zink begint als donkergrijs of bijna zwart en verandert na verloop van tijd in een lichtgrijze of blauwe kleur zodra het door het patineerproces gaat.

Als u eenmaal een zinken dak- of wandsysteem heeft aangebracht, hoeft u niet veel meer te doen. Omdat de patina zichzelf voortdurend vernieuwt, is er geen noodzaak voor esthetische reparaties. Zolang de zinken panelen goed zijn geïnstalleerd, is er weinig tot geen onderhoud nodig.

Als u op zoek bent naar een product dat milieuvriendelijk is, hoeft u niet verder te zoeken. Zink is 100% recyclebaar en kan keer op keer worden hergebruikt. Het gebruikt ook minder brandstof om te maken in vergelijking met andere populaire dakbedekkingsproducten zoals asfaltshingles.

Hoewel een metalen dak niet zo’n lange levensduur heeft als een zinken dak (80-100 jaar of meer), biedt het wel waarde als het gaat om een ​​lange levensduur. Een metalen dak kan met weinig onderhoud 40-60 jaar meegaan.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend